Over Chun Lee?

 

In 1991 begon ik als student aan de Erasmus Universiteit met schermen, bij Maître Baelemans uit Breda. Destijds floretteerde ik alleen recreatief -- ik had nog geen auto waarmee ik het land kon afreizen naar wedstrijden. Ik kon bij de vereniging schermmaterialen lenen. Handig voor een student die op zijn centen moet letten, al is het niet écht comfortabel om in een schermvest te kruipen dat doorweekt is met het zweet van een ander clublid. Desalniettemin schermde ik met veel plezier door tot mijn afstuderen, waarna ik de club moest verlaten.

 

Ik heb een tijdje andere dingen gedaan, maar de schermkunst is nu eenmaal te mooi om zomaar op te geven. Het begon weer te kriebelen en ik zocht het duel opnieuw op bij Les Faucons in Rotterdam-Zuid. In de leer bij Maître Valk heb ik een fantastische tijd gehad en werd ik naast het floretschermen ook wijs in de degenkunst. Maar toch weer die bezwete vesten... Daarnaast waren de elektrische stukken erg versleten door veelvuldig gebruik. Ik ging op zoek naar eigen schermmaterialen, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Het was in die tijd (en nu nog steeds!) erg moeilijk om aan goede en voordelige schermsportmaterialen te komen. Na lang zoeken concludeerde ik dat het aanbod in Nederland niet voldoende was en in 2002 besloot ik dat aanbod zelf te creëren. Mijn doel was om voordelige materialen van hoge kwaliteit aan te bieden aan Nederlanse schermers van ieder niveau. Mijn winkel groeide in rap tempo en op een gegeven moment werd ik zelfs benaderd door Vlaamse schermers, zoals Maître Wezovski uit Antwerpen. Datzelfde jaar startte ik mijn webshop, JCsportworld.

 

Ik wens u veel plezier met het zoeken naar uw ideale schermmaterialen op deze site, ik weet zeker dat er iets voor u tussen staat!

 

-Chun Lee

Nov 2021